Ordbog

A
Apex: Neglens naturlige bue som ligger ca. midt på neglens overflade. Det er denne man opbygger når man laver gelenegle, for at få et naturligt og holdbart resultat.

B
Base coat: En klar lak som lægges før den farvede lak. Denne lak beskytter neglen mod misfarvning og giver et ekstra holdbart resultat. Denne lak kaldes også for en under lak.

Beads: Mikro metal eller glas kulger til nail art i et væld af farver. Disse kaldes også for caviar.

Bonder: Bruges når man laver gelenegle. Det lægges inden geleen kommer på neglen, for at geleen hæfter bedre. Dette kaldes også for primer.

Brand: Mærket på neglelakken.

Buffer: Fil som bruges til at mattere neglens overflade før der kommes gele eller akryl på. Dette gør man for at materialet hæfter bedre til neglen. Man skal dog passe på, at man ikke filer for meget af, da det kan skade neglen.

C
C-curve: Buen som tippen danner. Det er den man ser, når man ser neglen oppe fra, fx. hvis man peger på sig selv. Den kan laves på kunstige negle med en pinch.

Creme lak: En ugennemsigtig neglelak uden glimmer.

Curticle remover: Creme som gør neglebånd medgørlige, og som fjerner neglebåndets døde hudceller. Lad det sidde et par minutter, og vask det der efter af. Masser nu det resterende neglebånd nænsomt ned, evt. med en rosenpind.


D
DIY: Forkortelse af Do it Yourself (gør det selv). Denne forkortelse bruges også uden for negleverdenen.

Dotting tool: Uundværligt redskab til at transportere rhinestones over på neglen med. De er også geniale til at lave prikker og tegne mønstre på neglen med.

Duocrome: En neglelak hvor farven varierer alt efter hvordan lyset rammer neglen.

Dust: Pulver i diverse farver til nail art, ofte med glimmer i.

F
Fimostænger: Stænger af forskellige figurer, lavet af en slags plast. Man skærer stængerne i meget tynde skiver, som kan limes på neglen. Man kan også købe fimo udskårret.

Foil method: Metode til fjernelse af glimmerlak, hvor man pakker neglene ind i vat med acetone og forsejler med sølvpapir. Det skal sidde i 10 minutter før man tager det af.

Franken: Hjemmelavet neglelak, som laves ved at blande forskellige lakker.

Fransk manicure: Når tipperne farves en anden farve end neglepladen. Tipperne er ofte hvide og neglepladen lyserød.

G
Gelenegle: Negleforlængelse lavet med gele, hærdet i UV-lys. Gele kan både bruges med og uden tipper, og kan også bruges til forstærkning af naturlige negle.

Gel wipes: Fnugfri servietter til fjernelse af neglelak med mere.

Gradient: Dette er det samme som sponge, hvor man dupper lakker på i forskellige nuancer, for at få en glidende overgang fra farve til farve.

Gritt: Kornet som beskriver hvor groft/fint neglefilene er. En høj gritt er en fin gritt mens en lav gritt er grovere. Man må bruge 240 gritt eller højere på naturnegl og 180 gritt på kunstig negl af fx gele eller akryl.

H
Haul: Dette ord betyder at man har købt en stor mængde af samme vare til en billig pris. Dette kaldes også for wholesale.

Holografisk: I holografisk lak og glimmer er der et specielt farvespil i regnbuens farver når lyset rammer neglen.

I
Indie lak: En lak man selv har lavet helt fra bunden, hvor man selv har tilsat pigment og glimmer til en klar lak.

J
Jelly lak: En farvet halv-gennemsigtig lak. Som navnet antyder ligner det lidt det spiselige gele.

Jubii: Jubiii fordi vi har negle!

L
Lift: Når geleen eller akrylet løsner sig fra neglen, og der kommer luft mellem naturnegl og kunstig negl, kaldes det for et lift.

Line out: Kan smørres på stress punktet inden overgangen fra tip til negleplade buffes jævn. Dette produkt kaldes også for tip blender.

M
Manicure: At ordne negle på fingrene.

Matrix: Placeret ved roden af neglen, og er der hvor neglepladerne bliver dannet.

Mold: Skabeloner til at lave 3D figurer af. Man kan både bruge gele, gel polish og akryl til figurerne, som skal hærde i UV-lys.

Månen: Den hvide halvcirkel forneden ved neglebåndet. Dette hvide stykke bliver længere oppe på neglen presset sammen, hvilket gør neglen gennemsigtig over månen.

N
Nail corrector: En slags tusch med neglelaksfjerner i, som gør det let at fjerne lak fra hud.

Negl: Består af døde hornceller og kreatin, og er en del af kroppen. Negle vokser ca. 0,1 mm. døgnet. Altså vokser de ca. 1 mm. på 10 dage.

Neglebånd: Det lille stykke hud der vokser ind over neglen forneden. Klip aldrig neglebåndene af eller skub dem for langt ned, da de beskytter mod infektioner der kan skade neglen.

Negleplade: Det hudfarvede stykke af neglen.

NOTD: Forkortelse af nails of the day.

NOTW: Forkortelse af nails of the week.

O
Opfyldning: Når gele/akryl negle er groet ud, så man kan se naturnegl, kan man få en opfyldning, så neglene bliver fine igen. Opfyldningen skal ske hos den samme negleteknikker, da det skal være med de samme produkter som negle blev lavet med første gang.

P
Pedicure: At ordne negle på tæerne.

Pinch: Bruges til at lave en flot c-curve på kunstige negle.

Prep: Forberedelse af neglen, så den kunstige negl hæfter bedst muligt til den naturlige negl.

Prægeplade: Plade med mønstre lavet i fordybninger, som bruges til nail art stamping. Man lægger en speciallak over mønsteret, skraber det overskyende lak væk, og samler mønsteret op med en pude lavet af gummi. Dette mønster kan overføres til neglen.

R
Reverse: Et udtryk man bruger når man laver gele- eller akrylnegle. Det betyder at man bygger neglesengen først, hvorefter man bygger tippen.

Rhinestones: Små glimtende 3D sten, som fåes i forskellige størrelser, farver og former. De kaldes også for similisten.

Rosenpind: Redskab lavet af træ til at skubbe neglebånd skånsomt ned med.

S
Shellac: En lak som hærdes i UV-lys, og har en meget bedre holdbarhed end almindelig neglelak. Dette produkt kaldes også for gel polish.

Smil: Den bue man laver foroven på neglene når man farver tipperne ved en fransk manicure.

Speciallak: Pigmentfuld lak velegnet til stamping nail art fra Konad Denmark.

Sponge: Dette er det samme som gradient, hvor man dupper lakker på i forskellige nuancer, for at få en glidende overgang fra farve til farve.

Stamping nail art: Metode til overførsel af mønstre fra en prægeplade til negl.

Sticky layer: Der uhærdede lag gele der er på gelenegle efter de har været i UV-lys.

Strespunkt: Det sted hvor den frie hvide kant møder den lyserøde del.

Swatch: Fremvisnig af en bestemt lak. Dette kan bl.a. gøres på naturlige negle, swatch sticks og swatch hjul.

T
Tip: Den frie hvide kant foroven af neglen.

Tip cutter: Negleklipper til at klippe tippen på kunstige negle til den rette længde.

Top coat: En klar lak som bruges til at forsegle et design for bedre holdbarhed.

U
Uv-lys: Ultraviolet lys bruges til at hærde gele, akryl og gel-polish. Man kan få UV-lamper med 9W og 36W, hvor 36W er den mest foretrukne, da den hærder neglene væsentligt hurtigere.

W
Water marble: En metode hvor man drypper neglelak på overfladen af vand, tegner et mønster i det og dypper neglen der i. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar